Η Huawei δίνει βαρύτητα στην τεχνητή νοημοσύνη
Σε βάρος της ναυαρχίδας της, Mate 60

Ένα ρεπορτάζ του Reuters αναφέρει πως η Huawei επικεντρώνεται στην αύξηση παραγωγής AI chips και συγκεκριμένα του Ascend 910B, σε βάρος της παραγωγής του Mate 60.

Η Huawei παράγει τα Ascend AI chips και τα Kirin chips σε ένα εργοστάσιο, ωστόσο η παραγωγή δεν ανταποκρίνεται στη ζήτηση, η οποία είναι υψηλή εγχώρια για το Ascend chip. Έτσι, η Huawei αποφάσισε να αλλάξει τη γραμμή παραγωγής σε ένα εργοστάσιό της και από την τελευταία της ναυαρχίδα, Mate 60, θα παράγει τώρα Ascend chips.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Mate 60 βοήθησε σημαντικά να ξεπεράσει η Huawei την Apple σε πωλήσεις στην Κίνα το 2023 και έτσι αυτή η κίνηση είναι ένα ενδιαφέρον στοίχημα της εταιρίας στη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης.Οι κινεζικές εταιρίες AI δυσκολεύονται να βρουν AI chips όπως το H100 της Nvidia, λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ. Αυτό τις έχει οδηγήσει να αναζητούν εγχώριες λύσεις, όπως το Ascend 910B chip της Huawei.

Εταιρίες όπως η Baidu, έχουν δώσει στην κυκλοφορία chatbots και Large Language Models, δυσκολεύονται όμως να φτάσουν την κλίμακα του ChatGPT της OpenAI ή του Bard της Google, λόγω της hardware έλλειψης. Σημειώστε πως η Κίνα ήταν η πρώτη χώρα που θέσπισε νομοθεσία για την AI και απαιτεί από τις εταιρίες που εργάζονται πάνω στην AI να περνούν από μία διαδικασία έγκρισης για τα προϊόντα τους, πριν αυτά δοθούν στο κοινό.

Πηγή: unboxholics.com