Έξυπνα Σπίτια… Τα σπίτια του μέλλοντος

Στην All About Computers ως KNX Partner αναλαμβάνουμε τη μελέτη – εγκατάσταση έξυπνων σπιτιών δίνοντας σας τη δυνατότητα να μετατρέψετε μία συμβατική κατοικία σε “έξυπνη”, επίσης δίνουμε μεγάλη προσοχή
τόσο στης νέες εγκαταστάσεις ώστε να έχουμε από την αρχή μία έξυπνη κατοικία όσο και στης ήδη υπάρχουσες
που μπορούν να αναβαθμιστούν σε έξυπνα σπίτια. Είμαστε δίπλα στον πελάτη από την αρχή αλλά και μέχρι την παράδοση έργου.


Ένα έξυπνο σπίτι εξοικονομεί ενέργεια και τα στατιστικά το αποδεικνύουν


Σχετίζεται, τελικά, η τεχνολογία ενός έξυπνου σπιτιού με την οικονομία και την εξοικονόμηση ενέργειας; Σύμφωνα με στοιχεία από το LG «ThinQ 2021 Smart Home Report», οι χρήστες που αγόρασαν συσκευές smart home τα τελευταία 5 χρόνια, το 17,3% αυτών ανέφεραν ως κύριο πλεονέκτημα την εξοικονόμηση ενέργειας. Μάλιστα, στην ίδια έρευνα η ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών ήταν εκείνη με την υψηλότερη ικανοποίηση από την εγκατάσταση smart home, καταρρίπτοντας το μύθο ότι το έξυπνο σπίτι απευθύνεται μόνο σε tech geeks και ίσως άτομα νεότερης ηλικίας. Αντίθετα, μας αφορά όλους και αποτελεί λύση για την ενεργειακή κρίση, προσφέροντας, παράλληλα, και πολλές ακόμη διευκολύνσεις. Με αυτό το σκεπτικό στη χώρα μας προσφέρονται τα τελευταία χρόνια σημαντικές ευκαιρίες για επιδοτήσεις, για όποιον θέλει να κάνει το σπίτι του περισσότερο έξυπνο, καθώς στα προγράμματα Εξοικονομώ ήδη από το 2020 έχουν εισαχθεί στις επιλέξιμες δαπάνες συστήματα smart home.

Δημιουργώντας ένα ξεχωριστό smart home οικοσύστημα

Πλέον, υπάρχουν δυνατότητες ακόμη και για τη δημιουργία οικοσυστήματος smart home, αξιοποιώντας νέες υπηρεσίες και εφαρμογές που είναι διαθέσιμες. Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, ένα σπίτι προσαρμόζεται αυτόματα στις ανάγκες του ιδιοκτήτη του, καθώς τον “γνωρίζει” σταδιακά, και του επιτρέπει, με απαράμιλλη ευκολία και οικονομία, να απολαμβάνει άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας. Ο κάτοχός του μπορεί να διαχειριστεί όλο το οικοσύστημα που έχει δημιουργήσει από το smartphone του, να δημιουργεί σενάρια και κανόνες για τις έξυπνες συσκευές του βασισμένες στις ανάγκες του, αλλά και να παρακολουθεί την κατανάλωση σε πραγματικό χρόνο. Μπορεί ακόμη και να έχει εκτίμηση για τον μηνιαίο λογαριασμό ρεύματος που θα πληρώσει, ώστε να γνωρίζει αν βρίσκεται εντός του budget του ή το έχει υπερβεί.


Συνεργαζόμαστε με τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής υλικών Smart Home για να μπορούμε να σας προσφέρουμε ένα πλήθος υπηρεσιών αλλά και προϊόντων στις καλύτερες τιμές της αγοράς, με την αξιοπιστία πάντας της All About Computers.

#SmartHome #Halkidiki #Chalkidiki