Το ψηφιακό κατάστημα του Xbox 360 κλείνει τον Ιούλιο του 2024
Οι αγορές παιχνιδιών θα τερματιστούν στις 29 Ιουλίου 2024, αλλά οι προηγούμενες αγορές θα παραμείνουν playable στην 18χρονη κονσόλα. “Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί, οι προσδοκίες των παικτών έχουν αλλάξει”, αναφέρει η Microsoft.
Αν η κονσόλα της επιλογής σας είναι το γερασμένο Xbox 360, σας έχουμε άσχημα νέα: Η Microsoft θα κλείσει το ψηφιακό κατάστημα του Xbox 360 τον ερχόμενο Ιούλιο.


Η εταιρεία θα τραβήξει την πρίζα στις 29 Ιουλίου 2024. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι της κονσόλας δεν θα μπορούν να αγοράζουν παιχνίδια και DLC ή να κατεβάζουν άλλο περιεχόμενο, όπως δοκιμές παιχνιδιών ή avatars, ούτε από το Xbox 360 Store ούτε από το Xbox 360 Marketplace.

“Σε σχέση με αυτή την αλλαγή, η εφαρμογή Microsoft Movies & TV δεν θα λειτουργεί πλέον στο Xbox 360, πράγμα που σημαίνει ότι το τηλεοπτικό και κινηματογραφικό περιεχόμενο δεν θα είναι πλέον δυνατό να προβληθεί στο Xbox 360 σας μετά τις 29 Ιουλίου 2024”, αναφέρει η Microsoft στην ανακοίνωση της.

Τα καλά νέα είναι ότι όσα παιχνίδια ή DLC έχετε ήδη αγοράσει από το κατάστημα θα παραμείνουν playable στην 18 ετών κονσόλα, καθώς και στα Xbox One και Xbox Series X/S. “Αν έχετε διαγράψει ένα παιχνίδι που έχετε αγοράσει, αλλά θέλετε να παίξετε ξανά, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να το κατεβάσετε εκ νέου”, πρόσθεσε η εταιρεία.

Οι ιδιοκτήτες θα έχουν επίσης τους επόμενους 11 μήνες για να αγοράσουν τυχόν εναπομείναντα παιχνίδια από το κατάστημα πριν αυτό κλείσει οριστικά. Η υποστήριξη πολλαπλών παικτών για παιχνίδια Xbox 360 δεν επηρεάζεται.

Η Microsoft δεν έδωσε μια σαφή εξήγηση για τον λόγο που αποσύρει το Xbox 360 Store, αλλά σηματοδότησε ότι πρόκειται για την εστίαση στο υλικό της τρέχουσας γενιάς. “Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί, οι προσδοκίες των παικτών έχουν αλλάξει και επικεντρωνόμαστε στο να κάνουμε το Xbox Series X|S το καλύτερο μέρος για παιχνίδι τώρα και στο μέλλον”, αναφέρει.

Παρά την ηλικία του, το Xbox 360 είναι αναμφισβήτητα η πιο επιτυχημένη είσοδος της Microsoft στη σειρά Xbox, αποτελώντας πλατφόρμα για παιχνίδια όπως το Halo 3, το Gears of War και το Mass Effect. Ως εκ τούτου, χιλιάδες παίκτες συνεχίζουν να παίζουν στο Xbox 360. Στην ανακοίνωση, η Microsoft αναφέρει μάλιστα: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που τόσοι πολλοί οπαδοί συνεχίζουν να παίζουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια Xbox 360 στο Xbox 360”.

Αλλά παρόλο που το Xbox 360 Store αποσύρεται, η Microsoft αναφέρει ότι “εκατοντάδες” παιχνίδια Xbox 360 θα παραμείνουν προς πώληση στα ψηφιακά καταστήματα για το Xbox One και το Xbox Series X/S. “Πιστεύουμε στον εορτασμό της πλούσιας ιστορίας του gaming και έχουμε εργαστεί σκληρά για να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια μέσω του προγράμματος συμβατότητας προς τα πίσω”, προσθέτει η εταιρεία.

Η Microsoft δημιούργησε ένα έγγραφο υποστήριξης με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επερχόμενη αλλαγή.

Πηγή: gr.pcmag.com