Το Google Translate έρχεται στις εφαρμογές iOS και Android του Gmail
Η λειτουργία θα επεκταθεί σιγά-σιγά στους χρήστες iOS και Android αυτόν τον μήνα.
Την επόμενη φορά που θα λάβετε ένα μήνυμα Gmail σε μια γλώσσα που δεν μιλάτε, θα μπορείτε να το μεταφράσετε στο τηλέφωνό σας.


Το Gmail υποστηρίζει εδώ και καιρό μεταφράσεις στο διαδίκτυο, αλλά η Google έχει τώρα προσθέσει τη δυνατότητα μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο στις εφαρμογές Android και iOS. Το εργαλείο υποστηρίζει περισσότερες από 100 γλώσσες και, όπως και το αντίστοιχο εργαλείο του διαδικτύου, θα λειτουργεί αυτόματα κάθε φορά που εντοπίζει ότι το email σας μπορεί να μην είναι στην κύρια γλώσσα σας.

Το Gmail καθορίζει την προτιμώμενη γλώσσα σας από τη “γλώσσα εμφάνισης του Gmail” στις ρυθμίσεις σας. Κάθε φορά που έρχεται ένα email που είναι σε διαφορετική γλώσσα, το Gmail θα εμφανίζει ένα πανό “Μετάφραση σε” στο επάνω μέρος της σελίδας. Από εκεί, θα μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να δείτε το email στην αρχική του μορφή ή να το μεταφράσει το Gmail για εσάς.

Αν έχετε την τάση να λαμβάνετε πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μια συγκεκριμένη γλώσσα, μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το Gmail να μεταφράζει πάντα μια συγκεκριμένη γλώσσα ή να μην τη μεταφράζει ποτέ, αν είστε δίγλωσσος και προτιμάτε να διαβάζετε τα μηνύματα όπως είναι γραμμένα.

Αν έχετε επιλέξει να μην μεταφράζονται τα email σας και πέσετε πάνω σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο σημείωμα, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού μετάφρασης πατώντας το μενού με τις τρεις τελείες μέσα στην εφαρμογή.

Αν είστε χρήστης Android, η λειτουργία θα κυκλοφορήσει σταδιακά σε διάστημα δύο εβδομάδων, αρχής γενομένης από τις 15 Αυγούστου. Οι χρήστες του iOS της Apple θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 21 Αυγούστου, όταν θα ξεκινήσει αυτή η σταδιακή εξάπλωση για το iPhone.

Η λειτουργία θα είναι τελικά διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες του Gmail, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε λογαριασμό Personal ή Workplace.

Πηγή: gr.pcmag.com