«Τελεσίγραφο» Google στους κατόχους λογαριασμών – Ποιοι κινδυνεύουν με διαγραφή

Τους λογαριασμούς που έχουν μείνει ανενεργοί για τουλάχιστον δύο χρόνια θα αρχίσει να διαγράφει από την Παρασκευή (1/12) η Google.

Όπως υπενθυμίζει η Independent η αντιπρόεδρος διαχείρισης προϊόντων του τεχνολογικού κολοσσού, Ρουθ Κρίτσελι είχε προειδοποιήσει με ανάρτηση στο ιστολόγιο της Google, για τις αλλαγές που προωθεί η εταιρεία ήδη από το Μάιο.

Από την διαγραφή αναμένεται να επηρεαστεί το σύνολο των εφαρμογών και υπηρεσιών του Google Workspace, το οποίο περιλαμβάνει τα Gmail, Docs, Drive, Meet και Calendar, το YouTube και το Google Photos.

Η κίνηση αυτή όπως εξηγεί, στοχεύει στην προστασία των ενεργών χρηστών της Google από ηλεκτρονικές απάτες και «πειρατεία».

Σύμφωνα με την Κρίτσελι, οι παλιοί λογαριασμοί που δεν χρησιμοποιούνται επί σειρά ετών κινδυνεύουν συνήθως από χάκερ, γιατί οι κωδικοί πρόσβασης των λογαριασμών αυτών συχνά βασίζονται σε παλιούς ή επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς, που έχουν παραβιαστεί στο παρελθόν.

Επεσήμανε, όμως, ότι οποιοσδήποτε λογαριασμός κινδυνεύει να διαγραφεί θα λαμβάνει «πολλαπλές ειδοποιήσεις» πριν από οποιαδήποτε ενέργεια.

Η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να στέλνει e-mail στους άμεσα ενδιαφερόμενους για την «προστασία των προσωπικών τους στοιχείων και την αποτροπή οποιασδήποτε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον λογαριασμό σας, ακόμη και αν δεν χρησιμοποιείτε πλέον τις υπηρεσίες μας».

Η απώλεια της πρόσβασης σε έναν λογαριασμό Gmail θα μπορούσε επίσης να εμποδίσει τους χρήστες να χρησιμοποιούν άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με αυτήν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακόμη και αν δεν έχουν σχέση με την Google.

Τι να κάνετε εάν δεν θέλετε να διαγραφεί ο λογαριασμός σας
Προκειμένου να διατηρηθεί ένας λογαριασμός ενεργός και να αποφευχθεί η διαγραφή, συνιστάται στους χρήστες του Google να ανοίξουν ή να στείλουν ένα e-mail, να χρησιμοποιήσουν το Google Drive, να κατεβάσουν μια εφαρμογή στο Google Play Store ή απλώς να κάνουν μια Αναζήτηση Google ενώ είναι συνδεδεμένοι στο λογαριασμό.

Οποιοσδήποτε λογαριασμός έχει δημοσιεύσει ένα βίντεο στο YouTube επίσης δεν θα επηρεαστεί, ανεξάρτητα από το πότε ήταν τελευταία φορά ενεργός.

Πηγή: cnn.gr