Σύμφωνα με την πρόσφατη Πανελλήνια έρευνα Focus Bari “Focus On Tech Life Tips” σχετικά με την online παρουσία και δραστηριότητα των Ελλήνων, προέκυψαν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, η οποία άφορά στο πρώτο εξάμηνο του 2022, όλοι οι Έλληνες, νέοι, μεγαλύτεροι, παιδιά, ζουν πλέον “ψηφιακά”.

H διείσδυση του Ιnternet στη χώρα μας έφτασε στο 95% στις ηλικίες 13-74, με ιδιαίτερα ανεβασμένη χρήση στους ώριμους ενήλικες 65-74 χρόνων, όπου σημειώθηκε αύξηση +31%, αλλά και στα παιδιά 5-12 χρόνων.

Όσον αφορά στις συσκευές μέσω των οποίων συνδέονται, στην πρώτη θέση βρίσκονται τα smartphones, με το 96% των χρηστών να συνδέονται 2 ώρες την ημέρα από το κινητό τους. Ακολουθούν τα laptop με 52% και τα desktop με 38%.

Στα Social Media είναι ιδιαίτερα ενεργοί οι Έλληνες, με το 87% εξ αυτών να έχουν λογαριασμούς, ενώ ο μέσος χρόνος που καταναλώνουν την ημέρα φτάνει τα 86 λεπτά.

Τέλος, όσον αφορά στις ηλεκτρονικές αγορές, το 75% των Ελλήνων που έχουν πρόσβαση στο Internet έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία αγορά το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, ενώ κατά μέσο όρο το ποσό που ξόδεψαν ήταν 869 ευρώ.

Όσον αφορά στις δημοφιλέστερες κατηγορίες προϊόντων, στην πρώτη θέση ήταν τα ρούχα, στη δεύτερη τα παπούτσια και στην τρίτη ηλεκτρονικά είδη.

 

Πηγή: www.webworldnews.gr & www.focusbari.gr