Οικογένεια σώθηκε από τις πυρκαγιές στην Χαβάη χάρη σε χαρακτηριστικό του iPhone 14  
Είχε παγιδευτεί στο αυτοκίνητό της
Ένα iPhone 14 και το γνωστό χαρακτηριστικό που έχει, το Emergency SOS via Satellite (Επείγον SOS μέσω δορυφόρου) έσωσε τη ζωή μιας οικογένειας που είχε παγιδευτεί μέσα στο αυτοκίνητό της. Σύμφωνα με τον χρήστη του X, Michael J. Miraflor, οικογένεια γνωστών του σώθηκε από αυτή τη λειτουργία της Apple, καθώς βρισκόταν παγιδευμένη σε ένα λευκό βαν όταν ξαφνικά ξέσπασε φωτιά γύρω τους. Εκείνοι βρίσκονταν στο Μάουι της Χαβάης.


Οι πυρκαγιές στο νησί Μάουι και στο Big Island της Χαβάης έχουν προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, ενώ ανάγκασαν και χιλιάδες κατοίκους και τουρίστες να εκκενώσουν το νησί.
Για καλή τους τύχη, ο ένας από τους πέντε ανθρώπους που βρισκόταν μέσα στο βαν είχε στην κατοχή του ένα iPhone 14 και μπόρεσε να επικοινωνήσει με κάποιον, μιας και λόγω των πυρκαγιών δεν υπήρχε καθόλου σήμα στα τηλέφωνα.
Όταν το κέντρο αναμετάδοσης έλαβε όλες τις λεπτομέρειες, ένας ειδικός επιβεβαίωσε ότι η πυροσβεστική είχε ενημερωθεί για την κατάσταση και ότι οι πυροσβέστες ήταν καθ’ οδόν. Η οικογένεια σώθηκε από τη δασική πυρκαγιά περίπου 30 λεπτά αφότου ζήτησε βοήθεια.

Ο ξάδερφος της φίλης του αδερφού μου και η οικογένειά του παγιδεύτηκαν στο αυτοκίνητό τους στο Μάουι ενώ είχαν ξεσπάσει πυρκαγιά γύρω τους. Δεν υπήρχε σήμα κινητής τηλεφωνίας επομένως το Apple Emergency SOS ήταν ο μόνος τρόπος που μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με κάποιον. Κυριολεκτικά τους έσωσε τη ζωή.


Τι είναι το Επείγον SOS μέσω δορυφόρου; Η απάντηση σύμφωνα με την Apple:

Η λειτουργία Επείγον SOS μέσω δορυφόρου μπορεί να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε ιδιαίτερες συνθήκες στις οποίες δεν υπάρχουν άλλα μέσα για να επικοινωνήσετε μαζί τους. Αν καλέσετε ή στείλετε γραπτό μήνυμα σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και δεν είναι δυνατή η σύνδεση επειδή βρίσκεστε εκτός της εμβέλειας κάλυψης του κινητού δικτύου και του δικτύου Wi-Fi, το iPhone σας θα προσπαθήσει να σας συνδέσει μέσω δορυφόρου με τη βοήθεια που χρειάζεστε.

Όταν χρησιμοποιείτε δορυφορική σύνδεση, η εμπειρία διαφέρει από την αποστολή ή τη λήψη μηνύματος μέσω κινητού δικτύου. Υπό ιδανικές συνθήκες με ανεμπόδιστη θέα προς τον ουρανό και τον ορίζοντα, μπορεί να χρειαστούν 15 δευτερόλεπτα για να σταλεί ένα μήνυμα, ενώ μπορεί να χρειαστεί πάνω από ένα λεπτό αν βρίσκεστε κάτω από δέντρα με ελαφρύ ή μέτριο φύλλωμα.

Αν βρίσκεστε κάτω από δέντρα με πυκνό φύλλωμα ή περιβάλλεστε από άλλα εμπόδια, ενδέχεται να μην είναι δυνατή η σύνδεση με κάποιο δορυφόρο. Οι χρόνοι σύνδεσης μπορούν επίσης να επηρεαστούν από το περιβάλλον σας, από το μέγεθος του μηνύματός σας, καθώς και από την κατάσταση και τη διαθεσιμότητα του δορυφορικού δικτύου.

Η λειτουργία Επείγον SOS μέσω δορυφόρου παρέχεται δωρεάν για δύο έτη μετά την ενεργοποίηση του iPhone 14 ή του iPhone 14 Pro.

Πηγή: unboxholics.com