Η Bethesda ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2022 θα κλείσει το Launcher της Bethesda.net. Η εταιρεία με μία ανάρτησή της στο blog της ευχαρίστησε τους θαυμαστές για την υποστήριξή τους και τους διαβεβαίωσε ότι δε θα χάσουν τα παιχνίδια τους. Όποιος έχει στην κατοχή του παιχνίδια μέσα από Bethesda.net μπορεί να τα μετεγκαταστήσει , μαζί με τυχόν χρήματα που έχει στο πορτοφόλι της πλατφόρμας, στο Steam από τον ερχόμενο Απρίλιο. Τα περισσότερα παιχνίδια θα μεταφέρονται αυτόματα μαζί με τα saves τους, ορισμένα βέβαια θα χρειάζονται χειροκίνητη μεταφορά και όπως έχει αναφερθεί ένας τίτλος δεν θα υποστηρίζει καθόλου μεταφορά. Επιπλέον, η εταιρεία διευκρίνισε ότι όλοι οι λογαριασμοί στο Bethesda.net θα παραμείνουν προσβάσιμοι . Όλα τα παιχνίδια θα μπορούν να παίζονται από το Launcher μέχρι τον Μάιο, αλλά η Bethesda συμβούλεψε τους παίκτες να ξεκινήσουν τη διαδικασία μετεγκατάστασης στο Steam τον Απρίλιο, όπου θα ξεκινήσει και η διαδικασία. Όσον αφορά την εξέλιξη του παιχνιδιού και τις μεταφορές των saves, η Bethesda είπε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό θα πρέπει να είναι πολύ απλό και ισχύει για τα περισσότερα παιχνίδια. Ωστόσο, το Wolfenstein: Youngblood progression και τα saves δεν θα μεταφερθούν στο Steam. Η Bethesda διευκρίνισε περαιτέρω ότι οι μεταφορές αποθήκευσης και εξέλιξης των παιχνιδιών ισχύουν μόνο για το Steam και όχι για άλλες πλατφόρμες και ότι οι μεταφορές σε πλατφόρμες κονσόλας δεν είναι διαθέσιμες.
Η ανακοίνωση της Bethesda αναφέρει:
“Ορισμένες αποθηκεύσεις θα μεταφερθούν αυτόματα, ωστόσο κάποιες θα απαιτήσουν να τις αντιγράψετε με μη αυτόματο τρόπο στον φάκελο Steam. Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μη αυτόματη μεταφορά αποθηκευμένων αρχείων σύντομα. Προς το παρόν, αναμένουμε ότι σχεδόν όλη η πρόοδος αποθήκευσης θα μπορεί να μεταφερθεί αυτόματα ή μη αυτόματα με την εξαίρεση του Wolfenstein: Youngblood, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να μεταγραφεί».

Για το Fallout 76 συγκεκριμένα, η εταιρεία είπε ότι οι θαυμαστές δεν χρειάζεται να ανησυχούν μήπως χάσουν τίποτα. “Λαμβάνουμε κάθε προφύλαξη για να διασφαλίσουμε ότι οι χαρακτήρες Fallout 76, η εξέλιξη, τα Atoms, η πρόοδος της σεζόν, τα cosmetics, οι ανταμοιβές, η λίστα των φίλων σας, ακόμη και οι Perfectly Preserved Pies που συλλέγατε, θα κάνουν αυτό το ταξίδι μαζί σας”, ανέφερε. “Επιπλέον, ο λογαριασμός σας στο Bethesda.net θα παραμείνει προσβάσιμος στον ιστότοπό μας και θα εξακολουθείτε να τον χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε και να παίξετε το Fallout 76.”
Η Bethesda ανέφερε επίσης ότι οι συνδρομές Fallout 1st θα παραμείνουν ενεργές μετά τη μετεγκατάσταση του Steam. Ωστόσο, οι συνδρομές δεν θα ανανεώνονται αυτόματα μετά τη μετάβαση στο Steam, επομένως οι παίκτες θα πρέπει να εγγραφούν ξανά, αν θέλουν, μέσω Steam. Τέλος η Bethesda δεν έδωσε καμία διευκρίνηση σχετικά με το γιατί προέβη στο κλείσιμο της πλατφόρμας της.
Η αρχική ανακοίνωση της εταιρείας βρίσκεται εδω