Η Κίνα ισχυρίζεται ότι κατασκεύασε το ταχύτερο δίκτυο Ίντερνετ -Κατεβάζει 150 ταινίες το δευτερόλεπτο

Η Κίνα έχει αρχίσει να αναπτύσσει το πιο προηγμένο, όπως λέει, δίκτυο Ίντερνετ στον πλανήτη, που υπόσχεται να λειτουργεί πολύ ταχύτερα από τα υφιστάμενα δίκτυα.

Το κινεζικό αυτό δίκτυο των περίπου 1,2 terabit (ή 1.200 gigabit) ανά δευτερόλεπτο είναι αρκετά ταχύ για τη μεταφορά δεδομένων από 150 ταινίες σε ένα δευτερόλεπτο, σύμφωνα με την κινεζική εταιρεία κατασκευής τεχνολογίας Huawei.

Πρόκειται, βέβαια, για θεωρητικές ταχύτητες που δεν θα εμφανιστούν προσεχώς στα σπίτια των εκατομμυρίων Κινέζων χρηστών, όπως σχολιάζει το CNN. Ωστόσο, μια ισχυρότερη και ταχύτερη υπηρεσία Ίντερνετ έχει ευρείες επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις, ταχύτερες μεταφορές πληροφοριών, πλεονεκτήματα συναλλαγών και άλλες επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια.

Το νέο «δίκτυο κορμού» στην Κίνα
Η Huawei και η China Mobile εγκαινίασαν επίσημα σε συνέντευξη Τύπου αυτή την εβδομάδα το «δίκτυο κορμού» επόμενης γενιάς της Κίνας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Tsinghua του Πεκίνου και το Cernet, ένα εκπαιδευτικό και ερευνητικό δίκτυο χρηματοδοτούμενο από την κινεζική κυβέρνηση.

Το «δίκτυο κορμού» είναι η δικτυακή υποδομή που μετακινεί την κυκλοφορία του Ίντερνετ σε διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες και μπορεί να υποστηρίξει μεταφορές δεδομένων από τεχνολογίες όπως το 5G και τα ηλεκτρικά οχήματα.

Πηγή: iefimerida.gr