Η Google θα σας αφήνει να κάνετε αναζήτηση μουσικών κομματιών τραγουδώντας τα
Η λειτουργία μπορεί επίσης να ακούει και να αναγνωρίζει τραγούδια που παίζονται κοντά, παρόμοια με το Shazam της Apple.
Σύντομα μπορεί να είστε σε θέση να τραγουδάτε ένα μουσικό κομμάτι που δεν θα μπορείτε να βγάλετε από το μυαλό σας και να ζητήσετε από την Google να το αναγνωρίσει για εσάς.


Η δυνατότητα, που είναι παρόμοια με το Shazam της Apple, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε beta testing για μια μικρή ομάδα χρηστών Android. Εάν συμμετέχετε στη δοκιμή, θα μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ της φωνητικής αναζήτησης του YouTube και του νέου τρόπου αναζήτηση. Δηλαδή απλώς τραγουδήστε το κομμάτι που προσπαθείτε να βρείτε, για τουλάχιστον 3 δευτερόλεπτα.

Μόλις το YouTube αναγνωρίσει το τραγούδι, όχι μόνο θα ξέρετε τι είναι, αλλά θα σας σταλεί πρωτότυπο μουσικό περιεχόμενο καθώς και βίντεο, όπως και shorts που δημιουργούνται από χρήστες με το τραγούδι στην εφαρμογή YouTube.

Πέρα από τη νέα λειτουργία αναζήτησης, η Google άρχισε επίσης να δοκιμάζει ένα νέο τρόπο διάθεσης βίντεο από τους δημιουργούς προς τους συνδρομητές τους. Αυτή η δοκιμή συνδυάζει πολλές μεταφορτώσεις από έναν μόνο δημιουργό μέσα σε μια χρονική περίοδο. Η ιδέα είναι να ασκηθεί λιγότερη πίεση στους δημιουργούς να ανεβάζουν πολλές φορές την ημέρα και επίσης να διευκολύνει τους χρήστες να βρίσκουν το περιεχόμενο που θέλουν.

Την περασμένη εβδομάδα, το YouTube άρχισε επίσης να δοκιμάζει Q&A stickers για Shorts σε κινητά, τα οποία επιτρέπουν στους δημιουργούς να κάνουν ερωτήσεις στους θεατές τους σε βίντεο που μπορούν να απαντήσουν στα σχόλια.

Μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τι πειραματικές λειτουργίες του YouTube στη σελίδα υποστήριξής του.

Πηγή: gr.pcmag.com