Η Apple θα αλλάξει μια συνήθεια χρόνων σε όλα τα iPhone με το iOS 17
Και ψάχνει την ιδανικότερη λύση

Η Apple πειραματίζεται με τη θέση του κουμπιού τερματισμού των κλήσεων στα iPhone, κάνοντας μια αλλαγή που βρήκε αντίθετους πολλούς χρήστες. Συγκεκριμένα, μιας και έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την κυκλοφορία του iOS 17 τον Σεπτέμβριο, η εταιρία δοκιμάζει σε συνεργασία με ενδιαφερόμενους developers και χρήστες διάφορες beta εκδόσεις.


Η προηγούμενη beta της μεγάλης αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματος, που θα συνοδεύσει στην αγορά τα iPhone 15, μετακίνησε στην κάτω δεξιά γωνιά το κουμπί τερματισμού κλήσης που εδώ και χρόνια καταλάμβανε μόνο του το κάτω μέρος του UI των κλήσεων, όντας αρκετά μεγάλο, ευδιάκριτο, με έντονο κόκκινο χρώμα και στο κέντρο. Αμέσως όμως υπήρξαν παράπονα από χρήστες της beta πως «αστοχούνε», αφού από τα πολλά χρόνια συνήθειας το χέρι τους πάει αυτόματα στην προηγούμενη θέση του κουμπιού.

Τώρα, η Apple αποφάσισε να δοκιμάσει και τη μέση λύση, φέρνοντας το κουμπί ξανά στο κέντρο, αλλά και πάλι δίπλα από τα υπόλοιπα κουμπιά του UI. Ο λόγος που χρειάζεται αυτή η «συμπύκνωση» είναι ότι το iOS 17 αλλάζει ριζικά τη συγκεκριμένη οθόνη του λειτουργικού συστήματος, όσο κάποιος βρίσκεται σε κλήση. Πλέον, το όνομα του συνομιλητή και η διάρκεια θα μπορούν να εμφανίζονται με στιλιζαρισμένα γράμματα, ξεχωριστά για την κάθε επαφή. Το στυλ θα είναι παρόμοιο με τις επιλογές παραμετροποίησης που προσφέρει ήδη η οθόνη κλειδώματος του iOS 16, ενώ θα μπορεί να εμφανίζεται και φωτογραφία ή avatar.

Για να ανοίξει περισσότερος χώρος για τα νέα αυτά γραφικά και τη φωτογραφία, όλα τα κουμπιά έχουν φύγει από το κέντρο, καταλαμβάνοντας πλέον το κάτω μέρος. Έτσι, και το κουμπί τερματισμού κλήσης έγινε μικρότερο και ψάχνει πλέον το καταλληλότερο…σπίτι! Το ποιο θα είναι αυτό θα εξαρτηθεί από το feedback, αλλά όπως φαίνεται σίγουρα δε θα βασιλεύει μόνο του στο κάτω μέρος, αλλάζοντας έτσι μια συνήθεια χρόνων.

Πηγή: unboxholics.com