Η Apple σχεδιάζει ένα νέο πληκτρολόγιο για το iPad Pro
Το πληκτρολόγιο φέρεται να είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, δίνοντας στο νέο iPad Pro μια εμφάνιση παρόμοια με αυτή που βλέπουμε στα MacBooks της Apple.
Την περασμένη εβδομάδα το Bloomberg ανέφερε ότι η Apple εργάζεται πάνω σε μια ολοκαίνουργια έκδοση του iPad Pro και τώρα μαθαίνουμε λίγα περισσότερα για το τι να περιμένουμε από τη συσκευή και πιο συγκεκριμένα για το πληκτρολόγιό της.

Στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό του δελτίο Power On, ο δημοσιογράφος του Bloomberg Mark Gurman αναφέρει ότι η Apple εργάζεται πάνω σε ένα πληκτρολόγιο που θα κυκλοφορήσει μαζί με τα νέα iPad Pro το 2024. Σύμφωνα με τον Gurman, το πληκτρολόγιο θα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, δίνοντάς του μια εμφάνιση παρόμοια με αυτή που βλέπουμε στους φορητούς υπολογιστές της Apple.
Σημειώνει ότι η μετάβαση στο αλουμίνιο θα κάνει επίσης το πληκτρολόγιο πιο ανθεκτικό. Λέει επίσης ότι η αλλαγή θα αφορά μόνο την περιοχή γύρω από το πληκτρολόγιο. Το εξωτερικό μέρος του πληκτρολογίου αναμένεται να διατηρήσει το ίδιο υλικό κάλυψης με το σημερινό μοντέλο. Το πληκτρολόγιο αναμένεται επίσης να συνεχίσει να διαθέτει μία θύρα USB-C.
Την περασμένη εβδομάδα μάθαμε ότι το νέο iPad Pro θα κυκλοφορήσει πιθανότατα τόσο σε μεγέθη 11 όσο και 13 ιντσών. Τα νέα μοντέλα -που επί του παρόντος φέρουν τις κώδικές ονομασίες J717, J718, J720 και J721- αναμένεται επίσης να χρησιμοποιούν όλα τσιπ M3 και να διαθέτουν οθόνες OLED, την ίδια οθόνη που χρησιμοποιεί η Apple στο iPhone από το 2017 με την κυκλοφορία του iPhone X.

Ο Gurman σημειώνει ότι οι πωλήσεις του iPad έχουν υποχωρήσει τα τελευταία χρόνια. Η ανανεωμένη έκδοση του tablet μπορεί να ενθαρρύνει τους σημερινούς χρήστες iPad να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους.

Πηγή: gr.pcmag.com