Η Apple ετοιμάζει φθηνότερο MacBook για να ανταγωνιστεί τα Chromebooks
Σε ένα κομμάτι της αγοράς που η Apple δεν έχει πατήσει ακόμη είναι αυτό των φθηνών laptops, εκεί όπου η Google με τα Chromebooks κυριαρχεί καθώς είναι ιδιαίτερα δημοφιλή ειδικά στον τομέα της εκπαίδευσης.

Αυτό όμως όπως λένε οι πληροφορίες αναμένεται να αλλάξει σχετικά σύντομα. Το DigiTimes με δικό του ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι η Apple ετοιμάζει μια νέα σειρά πιο φθηνών MacBooks, τα οποία θα ανταγωνιστούν τα Chromebooks. Αυτά τα νέα MacBooks θα προορίζονται φυσικά για τον εκπαιδευτικό τομέα και μπορεί να λανσαριστούν ακόμη και μέσα στο δεύτερο μισό του 2024.

Μάλιστα θα αποτελούν μια νέα σειρά προϊόντων ούτως ώστε να διαφοροποιηθούν από τις εδραιωμένες σειρές των MacBook Air και MacBook Pro. Επιπλέον πληροφορίες λένε ότι θα διατηρήσουν το μεταλλικό περίβλημα για να θυμίζουν τα υπόλοιπα MacBook, όμως θα είναι φτιαγμένο από “διαφορετικά υλικά” και το κόστος των μηχανικών εξαρτημάτων τους θα είναι χαμηλότερο.
Η αγορά των Chromebooks τριπλασιάστηκε σχεδόν μέσα σε μια διετία, όταν το 2019 η Google είχε πουλήσει περί τα 13.9 εκατομμύρια, έπειτα αυξήθηκε ο αριθμός στα 30.4 εκατομμύρια μέσα στο 2020 και στα 33.5 εκατομμύρια το 2021. Καθίσταται σαφές ότι η Apple θέλει να διεισδύσει σε αυτή την αγορά, την ώρα που τα iPads δεν έχουν την ίδια δημοφιλία στην αγορά της εκπαίδευσης.
Πηγή: unboxholics.com