Αλλάζει και επίσημα το Subscribe κουμπί στο YouTube  
Μια από τις πολλές αλλαγές της mobile εφαρμογής

Πρόσφατα σας είχαμε μεταφέρει πως η Google μάλλον ετοιμάζει ένα γενικότερο redesign της mobile εφαρμογής του YouTube, αφού δοκίμασε μεταξύ άλλων μια νέα εμφάνιση για τα thumbnails των βίντεο, με στρογγυλεμένες άκρες, καθώς και τη συγχώνευση της Library καρτέλας και του μενού του ρυθμίσεων, στη νέα ‘You’ σελίδα. Τώρα, η εταιρία επισημοποίησε τα πλάνα της, ανακοινώνοντας αλλαγές και για δύο κουμπιά με τα οποία όλοι οι χρήστες της πλατφόρμας είναι εξοικειωμένοι, τα Like και Subscribe.

Αναλυτικότερα, σύντομα τα Like και Subscribe θα αλλάξουν στο YouTube, αποκτώντας animations. Η πλατφόρμα έχει ετοιμάσει μια ειδική τεχνολογία που θα ανιχνεύει αυτόματα πότε ο creator λέει τις λέξεις “like” ή “subscribe”, κάνοντας τα κουμπιά να φωτίζουν και να αλλάζουν χρώματα από μόνα τους. Προφανώς η λειτουργία αυτή θέλει να βοηθήσει τους δημιουργούς περιεχομένου να αυξήσουν τα στατιστικά τους, υπενθυμίζοντας και κάνοντας πιο εύκολο για τους χρήστες να βρουν τα σχετικά κουμπιά.

Φυσικά, η Google έχει σκεφτεί πως θα υπάρξουν και οι…πονηροί και έτσι ο μηχανισμός θα έχει από την πρώτη στιγμή όρια. Ειδικότερα, τα δύο αυτά animations θα ενεργοποιούνται έως τρεις φορές ανά βίντεο και δεν θα εμφανίζονται πάνω από μία φορά εντός τριών λεπτών.
Μάλιστα, το YouTube δε θα μείνει μόνο στις οπτικές αλλαγές. Παράλληλα, η εταιρία ανακοίνωσε πως ετοιμάζει και μια λειτουργία κλειδώματος οθόνης για τα smartphones και τα tablets, η οποία θα αποτρέπει τα κατά λάθος πατήματα όσο βλέπετε ένα βίντεο. Άλλη μια δυνατότητα που θα προστεθεί στο YouTube, ξεκινώντας με την Android εφαρμογή, είναι η δυνατότητα αναζήτησης τραγουδιών μουρμουρίζοντας όσα λόγια θυμάστε. To YouTube ετοιμάζει και μια λειτουργία «σταθερής έντασης» που θα εξισορροπεί αυτόματα τα επίπεδα του ήχου, αποτρέποντας τις πολύ απότομες εναλλαγές που υπάρχουν σε πολλά βίντεο. Η εταιρία ετοιμάζει και μια νέα συντόμευση, αφού κάνοντας κλικ και κρατώντας πατημένο το δάχτυλό τους σε ένα βίντεο, οι χρήστες θα μπορούν να ενεργοποιούν την 2X ταχύτητα αναπαραγωγής.

Τέλος, η Google επιβεβαίωσε και την μετάβαση στη νέα ‘You’ καρτέλα, ενώ τόνισε πως αλλαγές θα γίνουν και στην εμπειρία του YouTube στις smart TVs.

Πηγή: unboxholics.com